Mondkapjes op Basisscholen. Welk mondkapje is geschikt? 5 Tips.

- Mondkapjes op Basisscholen. Welk mondkapje is geschikt? 5 Tips.
Mondkapjes op basisscholen

De Nederlandse overheid heeft besloten om de basisscholen weer te heropenen op Maandag 8 Februari 2020. Hier zitten wel wat ogen en haken aan, waaronder een mondkapjesplicht voor kinderen in groep 7 en 8. Dit is voornamelijk voor op de gangen, waarbij 1.5 meter afstand tussen kinderen niet haalbaar is.

Deze regel heeft bij veel ouders, maar ook bij veel leraren vragen opgewekt. Van een kant zijn ze blij dat de kinderen weer naar school kunnen, en hun vrienden weer kunnen ontmoeten. Van een andere kant is het voor ouders, voor kinderen en voor scholen een hele uitdaging om dit veilig te doen tijdens de COVID-19 pandemie.

Welk mondkapje is geschikt voor mijn kind?

Nu de Basisscholen weer open gaan, en mondkapjes verplicht zijn in groep 7 en 8, is de belangrijkste vraag natuurlijk; Welk mondkapje is geschikt voor mijn kind? Ook is er een vraag; Waar kan ik mondkapjes voor kinderen bestellen?

Bij Hygienekoning.nl hebben wij – voor een lange tijd – al een groots assortiment in mondkapjes voor kinderen. Wij leggen je in dit artikel de functie uit van elk soort mondkapje, en welk mondkapje het beste geschikt voor je kind kan zijn.

Wij zetten hier de top 5 van onze soorten mondkapjes.

1. FFP2 Mondkapje voor kinderen

Een FFP2 mondkapje is de topper uit ons assortiment. De keuze als je een volledige bescherming wilt, zowel bij kinderen als bij volwassenen.

Een FFP2 mondkapje bestaat uit 4 of 5 verschillende lagen filters, en heeft een speciale FFP2 keuring. Je kunt je natuurlijk al voorstellen dat 4 of 5 verschillende lagen filters beter werkt, dan de standaard 3-lagen filters.

De meeste FFP2 mondkapjes hebben een ‘Kuipvorm’ of een ‘Visvorm’. Het geeft iets meer vrijheid rondom je mond en neus, en je mondkapje plakt niet aan je mond of neus. Dit maakt het ademen door een mondkapje iets makkelijker, maar ook sluit het veel beter af op je gezicht, doordat het een ronde vorm heeft.

FFP2 Mondkapjes zijn over het algemeen iets duurder dan andere mondkapjes. Ook zijn FFP2 mondkapjes veelal niet herbruikbaar. De meningen verschillen over hoe lang een mondkapje gebruikt kan worden, en varieert tussen de 60 minuten en 8 uur. Dit ligt er natuurlijk volledig aan hoe vaak je het mondkapje af doet, en hoe schoon de ruimte is.

Klik hier om onze FFP2 mondkapjes voor kinderen te bekijken

2. 3-Laags mondkapje voor kinderen

Een 3-laags mondkapje voor kinderen is het meest populaire mondkapje bij volwassenen, echter zien wij deze niet veel in de volumes bij kinderen terug komen.

Dit mondkapje heeft, zoals het zegt slechts 3-lagen filters. Dit mondkapje is te vergelijken met het 3-laags mondkapje voor volwassenen, wat tevens ook voldoende bescherming biedt.

Al onze mondkapjes voor kinderen zijn speciaal op maat gemaakt voor kinderen tot 12 jaar oud. Ze zijn kleiner gemaakt, waardoor het mondkapje beter afsluit op het gezicht, en het makkelijker strakker getrokken kan worden met de oorlussen.

Het nadeel van een 3-laags mondkapje is, dat het geen ‘kuipvorm’ of ‘visvorm’ heeft. Het kan namelijk gebeuren, vooral als je het een tijdje draagt, dat het mondkapje gaat plakken aan je neus en lippen. Het kan voorkomen dat dit gaat jeuken, waarbij je het mondkapje vaker gaat aanraken.

Een 3-laags mondkapje is niet herbruikbaar, en ook hierbij wordt geadviseerd om het maximaal 60 minuten tot 8 uur te gebruiken.

Klik hier om onze 3-laags mondkapjes voor kinderen te bekijken

3. Herbruikbaar mondkapje voor kinderen met PM2.5 filter

Een herbruikbaar mondkapje voor kinderen is natuurlijk een ecologische oplossing, en ook een economische oplossing. Doordat je het mondkapje kunt herbruiken is het beter voor het milieu, maar ook nog eens goedkoper.

Onze herbruikbare mondkapjes voor kinderen hebben allemaal een vervangbare PM2.5 filter. Een PM2.5 filter is te vergelijken met een FFP2, en is een meer-laagse koolstoffilter. Doordat je de filter van het mondkapje makkelijk kunt vervangen met een nieuwe filter, kun je dit mondkapje langer door dragen.

Over het algemeen wordt geadviseerd om de PM2.5 filter van een kinder mondkapje elke 8 uur te vervangen. Uiteraard is het geadviseerd om het mondkapje dan ook te wassen.

Het leuke van een herbruikbaar mondkapje is, dat je vrijer bent in de keuze van het design. Wij hebben leuke mondkapjes voorradig zoals Frozen mondkapjes, Spider-Man mondkapjes, Among us mondkapjes, maar ook meer verschillende mondkapjes. Ook is het mogelijk om een mondkapje voor kinderen te laten bedrukken met je eigen foto of tekst.

Klik hier om onze herbruikbare mondkapjes voor kinderen te bekijken

Hoe lang kan mijn kind een mondkapje dragen?

Hoe lang kun je een kinder mondkapje dragen? Dat is een goede vraag. Het is namelijk afhankelijk van meerdere factoren; Hoe schoon is de ruimte, Hoe vaak doet uw kind het mondkapje af, en welk mondkapje is het.

Over het algemeen wordt het altijd geadviseerd om elk mondkapje niet langer dan 60 minuten te gebruiken.

Helaas is dit voor sommige mensen geen oplossing, daar ze dan teveel mondkapjes moeten meenemen, veel afval produceren, of het duur wordt. Daarom dragen veel mensen het mondkapje tot maximaal 8 uur door.

De herbruikbare mondkapjes met PM2.5 filters, kun je wel makkelijk 8 uur door dragen, aangezien hier dikkere filters in zitten.

Hoe moet mijn kind een mondkapje dragen?

Om een mondkapje zo zorgvuldig mogelijk te dragen, kun je je kind de volgende stappen laten doorlopen:

  1. Was je handen zorgvuldig, met minimaal 20 seconden met zeep. (Of gebruik alcoholgel).
  2. Neem het mondkapje aan een oorlus vast. Raak het mondkapje zelf niet aan.
  3. Doe de oorlus achter je oor.
  4. Neem de tweede oorlus vast, en span deze achter je andere oor.
  5. Zorg dat het mondkapje goed op je gezicht zit, en druk het aan waar nodig is. Let op: alleen aan de buitenkant van het mondkapje.
  6. Trek de elastieken van het mondkapje strakker aan waar het nodig is, zodat het goed afsluit op je gezicht.

Als je deze stappen hebt doorlopen, kun je ervan uit gaan dat het mondkapje goed op je gezicht zit. Je kunt eventueel nog de volgende stappen doorlopen om het te testen:

  1. Als je blaast in het mondkapje, mag er (bijna) geen lucht aan de zijkanten uit komen.

Mondkapje voor kinderen kopen

Wil jij een mondkapje voor kinderen kopen? Bij Hygienekoning.nl hebben wij een groot assortiment aan mondkapjes voor kinderen. Je hebt niet alleen bij ons een ruime keuze, maar ook nog eens snel en deskundig advies via de chat, email of telefoon.

Bestel je voor 16:00? Dan krijg je de mondkapjes voor kinderen de dag erna al geleverd. Ook garanderen wij altijd de laagste prijs van Nederland op onze producten, en heb je een gratis 14-dagen recht van retour als je niet tevreden bent.

Bij Hygienekoning.nl hebben wij kennis van onze producten, waarbij wij altijd de hoogste kwaliteit kunnen garanderen. Door ons scherpe inkoopsbeleid, ben je ook nog eens gegarandeerd van scherpe prijzen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNL