Coronatest

Met een coronatest kun je jezelf op het coronavirus testen, een product die je vooral in 2022 niet kunt missen in je huis. Waar er bij begin van de pandemie nog geen coronatesten ontwikkeld waren voor thuis, vind je deze producten nu in alle soorten op het internet.

Er is natuurlijk wel de vraag ontstaan; Welke coronatest moet ik kiezen? Welke coronatesten zijn goed? Daarom hebben wij een lijstje speciaal voor jou gemaakt.

Welke soort coronatesten zijn er?

De volgende soorten coronatest zijn beschikbaar:

  1. Neustest
  2. Spuugtest
  3. Lollypop test
  4. Mond-swab test
  5. PCR Test

Neustest (coronatest)

Een neustest wordt met een wattenstaafje via je neus getest. Vaak kun je deze test zelf thuis doen, ook wel een zelftest genoemd.
Een neustest is de meest betrouwbare coronatest, aangezien je altijd weet dat je de juiste hoeveelheid slijm hebt opgevangen tov een spuugtest.

Een van de bekendere, en meest verkochte neustesten is de Acon FlowFlex Zelftest

Spuugtest (Coronatest)

Een spuugtest heeft geen wattenstaafje. Je spuugt namelijk in een trechter, en vangt hiermee het slijm van je keel op. Dit slijm moet je erna met de bijgeleverde buffer mengen (ook bij neustest) en deze in de cassette testen.

Een spuugtest is over het algemeen iets minder betrouwbaar, omdat je met een wattenstaafje het betere slijm kunt opvangen. Wel is deze coronatest een favoriet onder de kinderen, of volwassenen die geen wattenstaafje kunnen.

De meest betrouwbare corona spuugtest is de Hygisun Zelftest. Deze is de enige coronatest met een betrouwbaarheid van 100%

Lollypop (coronatest)

Bij een lollypop test zegt de naam het al: je moet erop sabbelen als een lolly. Een lollypop test doe je de cassette weliswaar direct in je mond en test je jezelf hier op het coronavirus.

Een lollypop coronatest is het meest favoriet onder de kinderen. Je doet deze test namelijk voor 60 seconden lang in je mond, en je kunt het resultaat al binnen 10-15 minuten aflezen.

De beste corona lollypop zelftest is de Whistling lollypop test.

Monswab Zelftest

De Mond-swab coronatest is een nieuwe zelftest die voornamelijk door Deepblue is ontwikkeld. Hierbij maak je met een wattenstaafje slechts een ‘swab’ langs je wang, en test je dit slijm op het coronavirus.

Een mondswab test is voornamelijk een favoriet voor diegene die geen wattenstaafje in zijn neus wilt gebruiken.

De Deepblue mondswab test is een nieuw alternatief voor hun lollypop en speekseltest aangezien hun alle speekseltesten en lollypop testen hebben vervangen naar de mondswab test.

PCR test

Een PCR test is de meest betrouwbare coronatest. Deze test wordt namelijk door een arts afgenomen, en getest door een laboratorium.

Een PCR test kun je niet zelf doen; deze kun je ook niet zelf kopen. Een medisch bedrijf zoals het GGD (gratis) of Spoedtest (betaald) moeten deze test afnemen.

Je kunt een afspraak maken voor een gratis PCR test via www.coronatest.nl

coronatest

Coronatesten online kopen

Wil je een coronatest online kopen? Hygienekoning.nl heeft het grootste assortiment van Europa in coronatesten en mondkapjes, en daarbij ook de laagste prijs. Al onze corona zelftesten zijn goedgekeurd door het RIVM voor gebruik als zelftest.

Indien je voor 16:00 besteld, heb je de meeste producten de volgende dag al in huis.

nl_NLNL