Mondkapjes verplicht op middelbare scholen, waar koop je ze?

Vanaf vandaag (Maandag 5 Oktober 2020) geldt een dringend advies voor mondkapjes op alle middelbare scholen in Nederland. De overheid heeft gevraagd aan studenten om een mondkapje op te doen wanneer ze niet in het klaslokaal zitten, bijvoorbeeld in de gangen, in de aula en buiten. Ook tijdens bijvoorbeeld technieklessen waar de 1.5 meter niet gehandhaafd kan worden. Dit advies geldt voor middelbare scholen, en niet voor basisscholen of MBO/HBO scholen.

De rede waarom dat de Nederlandse regering dit dringend advies heeft ingevoerd, is omdat de besmettingen van het Coronavirus enorm stijgen (4.500 huidige besmettingen per dag). Door iedereen een mondkapje te laten dragen, en de 1.5 meter regel te hanteren hopen ze de besmettingen van het coronavirus terug te drinken.

Vanuit de regering is het een dringend advies naar de studenten, de school kan het middels dit dringend advies van de Nederlandse overheid wel verplichten voor haar studenten. Zodra een school dit verplicht, dan heeft de student geen andere keus dan om een mondkapje op te zetten.

Welke mondkapjes zijn nodig op school?

In principe, alle gezichtsbedekkingen zijn toegestaan. Dit kan een wegwerp mondkapje zijn, een herbruikbaar mondkapje of zelfs een zelf gemaakt mondkapje. Over het algemeen is een wegwerp mondkapje veel veiliger, mits je deze elke 3 uur verwisselt. Een herbruikbaar mondkapje kun je wassen, is op de lange duur goedkoper en je krijgt deze in mooie designs. Als je zelf een mondkapje maakt, kun je wel het beste zorgen dat deze uit minimaal 3-laags stof is om de volledige bescherming te bieden.

Wegwerp mondkapje
– Vanaf €0,15 bij Hygienekoning.nl
– Voor de beste bescherming, elke 3 uur vervangen
– Beste pasvorm
Bijvoorbeeld: https://hygienekoning.nl/product/100-x-mondkapjes-3-laags/

Herbruikbaar mondkapje
– Vanaf €4,95 bij Hygienekoning.nl
– Uitwasbaar en daardoor beter voor het milieu
– Goede pasvorm, ruime keuze en veel designs
Bijvoorbeeld: https://hygienekoning.nl/product/herbruikbaar-mondkapje-met-filter-2/

Zelf gemaakt mondkapje
– Het is meer werk dan er een te kopen
– Je weet niet zeker of het volledige bescherming biedt
– Je kunt er wel totaal je eigen design aan geven

Waar koop je de goedkoopste mondkapjes?

Hygienekoning.nl is de goedkoopste leverancier van mondkapjes in Nederland. Wij bieden alleen A-kwaliteit mondkapjes, met altijd garantie, snelle verzending en 24/7 klantenservice.

Wij hebben een groots assortiment aan wegwerp mondkapjes, herbruikbare mondkapjes, desinfecterende handgel en overige hygieneartikelen. Wij krijgen dagelijks duizenden mondkapjes binnen als voorraad, waardoor wij altijd de juiste levertijd aan je kunnen bieden. Bestel je voor 16:00? Dan wordt de bestelling diezelfde dag nog verstuurd met PostNL naar jou adres. Daarnaast bieden wij altijd een niet goed, geld terug garantie waarbij je bij een klacht het product gratis kunt terugsturen, en je het betaalde bedrag retour krijgt.

nl_NLNL
0

Uw mandje is leeg