Mondkapjes voor contactberoepen bestellen

Sinds enige tijd is er een dringend advies voor contactberoepen om een mondkapje te dragen. Onder contactberoepen vallen oa. Kappers, Schoonheidsalons, Fysiotherapeuten, Antipunctuur, Huisartsen, Sekswerkers en meer. Wil jij een mondkapje bestellen?

De Nederlandse regering heeft een dringend advies gegeven voor het dragen van een mondkapje. Dit geldt niet alleen voor mensen met een contactberoep, maar over het algemeen over alle mensen in Nederland die zich verplaatsen. Doordat de nieuwe besmettingen al boven de 4.500 besmettingen per dag uit zijn gekomen, hoopt de Nederlandse overheid door deze maatregelen de verspreiding van het Coronavirus te voorkomen.

Is een mondkapje in Nederland verplicht?

Nee. Er wordt wel een dringend advies afgegeven door de Nederlandse overheid om een niet-medisch mondmasker te dragen in openbare ruimtes zoals een winkel, het restuarant, bioscoop etc. Ook wordt er een dringend advies afgegeven om een mondkapje te dragen als je onder een contactberoep valt zoals een Kapper, schoonheidsalon, fysiotherapeut, antipunctuur, huisarts etc.

Als contactberoep kun je echter wel je klanten verplichten om een mondkapje te dragen, aangezien jij de regels kunt opstellen voor klanten binnen jou winkel. Het is daarnaast ook nog eens veiliger als jullie beiden een mondkapje dragen, daar de 1.5 meter afstand niet mogelijk is bij een contactberoep.

nl_NLNL
0

Uw mandje is leeg