Tip 1: Hoe selecteer je het beste mondkapje?

Het dragen van een mondkapje begint toch weer het nieuwe ‘normaal’ te worden in de tijd van het Coronavirus. Je ziet dat het dragen van een mondkapje in meerdere landen verplicht is op straat, of in het openbaar vervoer, openbare ruimtes, kantoor en supermarkten.

Het is natuurlijk voor je eigen veiligheid, maar ook voor de veiligheid van de mensen om je heen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Nu is natuurlijk de vraag: Hoe selecteer je het beste mondkapje, wat zijn de verschillen in de mondkapjes en welk mondkapje is het beste voor mij?

Hoe selecteer je het beste mondkapje?

Mondkapje voor eenmalig gebruik (3-laags mondkapje)

Een mondkapje voor eenmalig gebruik is het meest populaire mondkapje. Een 3-laags mondkapje is opgebouwd uit 3 lagen:  een ‘outer hydrophobic non-woven layer (translucent)’ , een ‘middle melt-blown layer (white)’, en een ‘inner soft absorbent non-woven layer (Groen, Blauw, Wit of Oranje)’

Een 3-laags mondkapje is in de meeste gevallen het meest hygienisch om te gebruiken omdat deze na elk gebruik weggegooid worden.

Hoe selecteer je het beste mondkapje?
Lagen in een 3-laags mondkapje

Hoe lang kun je een 3-laags mondkapje gebruiken?

Er gaan verschillende verhalen rond over hoelang je een 3-laags mondkapje kunt gebruiken. Officieel zeggen ze dat je een 3-laags mondkapje iedere 1,5 – 2 uur moet vernieuwen. Tijdens de COVID-19 pandemie zien we echter dat zelfs ziekenhuizen 6 – 8 uur met een 3-laags mondkapje rondlopen.

Het is dus aan jezelf of je het mondkapje elke 1,5 – 2 uur wilt vernieuwen, of het een hele dag wilt gebruiken. Wij adviseren wel altijd om iedere dag een nieuw mondkapje te gebruiken, en als je het niet gebruikt om het goed en veilig op te bergen zodat er geen bacteriën in komen

Prijs voor een 3-laags mondkapje

De prijzen van 3-laags mondkapjes variëren, met name door het COVID-19 enorm. Toen de pandemie pas was uitgebroken, waren de prijzen voor een doosje van 50 mondkapjes omhoog geschoten naar boven de €300,-. Dit kwam met name omdat de producenten van deze mondkapjes niet voorbereid waren op de pandemie, en de volumeaanvraag niet aankonden. Hierdoor was er een tekort aan mondkapjes ontstaan, waardoor de prijzen van de mondkapjes in de vrije markt (handelaren) de lucht was in geschoten.

De prijzen van 3-laags mondkapjes zijn momenteel weer redelijk normaal, echter lopen ze bij verschillende leveranciers nog steeds uiteen. Je ziet dat een pakket van 50 x 3-laags mondkapjes bij sommige leveranciers €50,- kosten, en bij sommige leveranciers kom je ze tegen voor €5,-. Wel loopt hier de kwaliteit ook enorm uiteen, waarbij we zien dat de mondkapjes die voor€5,- in Nederland worden aangeboden, van de 50 stuks al 20 stuks kapot zijn bij aankomst bij de klant.

Hygienekoning.nl goedkoopste leverancier in 3-laags mondkapjes

Hoe selecteer je het beste mondkapje? Bij Hygienekoning.nl bieden wij een sterke A-kwaliteit aan voor eerlijke prijzen. Zo kun je bij ons al 100 mondkapjes voor €13,95 bestellen, wat neerkomt op €0,14 per mondkapje. Ook heb je bij Hygienekoning.nl een laagste prijs garantie, wat inhoudt dat als je dit product binnen 7 dagen ergens anders goedkoper vindt, met dezelfde kwaliteit dan betalen wij je het verschil terug. Ben je niet tevreden over het product? Dan kun je het gratis retour sturen binnen 14 dagen.

Herbruikbare mondkapjes

Een herbruikbaar mondkapje wordt steeds populairder tussen de mensen, en het assortiment wordt ook steeds groter. Een herbruikbaar mondkapje is over het algemeen goedkoper, makkelijker maar niet veiliger.

Wat is een herbruikbaar mondkapje?

Hoe selecteer je het beste mondkapje? Een herbruikbaar mondkapje is verkrijgbaar met en zonder filter. Het is een mondkapje welke je meerdere keren kunt gebruiken, en kunt reinigen in de wasmachine of met een speciale UV-machine.

Het voordeel van een herbruikbaar mondkapje is dat je deze in verschillende kleuren, met verschillende opdrukken kunt krijgen. Je kunt bijvoorbeeld je eigen mondkapje laten printen met je favoriete design of tekst erop. Wij zien dit veel terug komen bij restaurants, die bijvoorbeeld het logo van het restaurant erop laten drukken.

Ook is het voordeel van een herbruikbaar mondkapje dat het niet zo snel verslijt. Het is dus een gemakzucht omdat je maar een mondkapje bij je hoeft te hebben, en niet een heel pakket om je 3-laags mondkapje te verwisselen.

Herbruikbaar mondkapje zonder filter

Is een herbruikbaar mondkapje veilig?

Ja en nee. Hier zijn veel discussies en vraagtekens over, en dit ligt er volledig aan welk mondkapje jij hebt. Een mondkapje is met name gemaakt om bacteriën, stofdeeltjes en vocht tegen te houden, wat een mondkapje er speciaal voor jou uitfiltert.

Hoe selecteer je het beste mondkapje? Als je een 3-laags mondkapje gebruikt, wordt geadviseerd om deze na elke 1.5 – 2 uur te wisselen omdat de ‘filter’ van het mondkapje vol kan zitten en dan geen volledige bescherming meer biedt. Je wisselt deze dan naar een nieuw mondkapje, waarbij je een nieuwe, schone filter hebt.

Bij een herbruikbaar mondkapje zonder filter wordt geadviseerd om deze te wassen in de wasmachine. Door dit te doen worden echter niet alle bacteriën gedood, waardoor het herbruikbaar mondkapje niet meer 100% veilig is. Ook wordt een herbruikbaar mondkapje vaak gemaakt van een te dun, of geen 3-laags materiaal.

Herbruikbare mondkapjes met filter: Bij een herbruikbaar mondkapje met filter is dit weer een ander verhaal. Hierbij kun je namelijk elke 1,5 – 2 uur, elke 6 – 8 uur of elke dag de filter die in het mondkapje zit verwisselen. Door het verwisselen van deze filter, heb je dus iedere keer ‘een nieuw mondkapje’

nl_NLNL
0

Uw mandje is leeg