Welke coronatest is het beste? – 3 tips

Nu de coronainfecties weer stijgen, zijn steeds meer mensen opzoek naar een coronatest, maar de vraag is natuurlijk; Welke coronatest is het beste?

De ontwikkeling met het coronavirus gaat snel, en er zijn inmiddels al heel wat coronatesten op de markt in Nederland. Niet alle coronatesten zijn even goed, en niet alle coronatesten hebben dezelfde functie. In dit artikel leggen wij je uit hoe je de beste coronatest kunt kiezen.

1. Weet welke test je wilt

Het belangrijkste is; Weet welke test je wilt. Je kunt namelijk kiezen uit verschillende soorten testen; Neustest (wattenstaafje), Spuugtest en Lollypoptest

Neustest

Een neustest is een van de meest bekende zelftesten, en ook de meest betrouwbare. Doordat je met een wattenstaafje het slijm achter in je neus weghaalt, weet je zeker dat je de juiste hoeveelheid slijm hebt om te testen. Bij een spuugtest kan het namelijk zijn dat je niet de juiste hoeveelheid slijm hebt, waardoor de test niet goed werkt.

Een corona zelftest als neustest werkt vaak met een kort wattenstaafje; je hoeft het wattenstaafje dus niet achter in je neus te doen.

De meest bekende neustest in Nederland is de Acon FlowFlex. Deze coronatest is goedgekeurd door het RIVM, en een van de meest verkochte zelftesten in Nederland. Ook is deze coronatest een sneltest, waardoor je het resultaat al binnen 10-15 minuten hebt.

Spuugtest

Een spuugtest is een hele andere test dan een neustest; Je vangt namelijk het speeksel van je mond op, en test deze op het coronavirus. De test is even betrouwbaar als de neustest, echter dit ligt eraan hoe je deze test doet.

Bij een speekseltest moet je het slijm achter uit je keel schrapen door het ‘Aghrr’ geluid te doen. Hierbij ligt het eraan hoeveel slijm je wegschraapt, hoe betrouwbaar de test is.

De Hygisun speekseltest is onze meest verkochte speekseltest. Deze coronatest heeft als enige een betrouwbaarheid van 100%.

Lollipop test

Een lollipop coronatest is steeds bekender, maar wordt steeds minder geproduceerd. Een lollipop zelftest leg je namelijk voor 90 seconden onder je tong, en erna kun je binnen 10-15 minuten het resultaat aflezen.

Deepblue lollipop test wordt niet meer geproduceerd. Deepblue is namelijk gestopt met de productie van lollypop coronatesten. Wel zijn hier veel alternatieven voor, zoals de Whistling lollipop test.

De lollipop coronatest is vooral een favoriet bij de kinderen; je hebt hier namelijk geen wattenstaafje meer voor nodig.

Mond swab test

Nadat Deepblue gestopt is met de lollipop zelftest, hebben zij wel iets nieuws geproduceerd; de Mond swab test.

Bij deze mond swab test maak je namelijk een ‘swab’ met een wattenstaafje langs de binnenkant van je wang. Hierdoor vang je voldoende speeksel op, en kun je deze testen op het coronavirus. Deze zelftest is namelijk betrouwbaarder dan de lollipop test.

2. Kijk naar het CE keurmerk

Een goedgekeurde zelftest in Europa heeft altijd een CE keurmerk met 4 cijfers (CE0123). Kijk altijd of de corona zelftest een CE keurmerk met 4 cijfers heeft.

Bij Hygienekoning.nl hebben alle zelftesten een CE keurmerk met 4 cijfers.

3. Bekijk de reviews van het product

Een van de meest belangrijke informatie; Reviews. Via reviews kun jij namelijk kijken wat andere mensen van dit product vinden, mensen die dit product al gekocht en uitgeprobeerd hebben.

Het meest betrouwbare is natuurlijk om naar meerdere reviews te kijken, en niet naar de review van een persoon. Bij Hygienekoning.nl zorgen wij altijd dat wij voldoende reviews voor alle producten hebben, zodat u de beste keuze van het product kunt maken.

Op onze website vindt je bij alle producten geverifieerde reviews terug, mensen die het product ook echt aangekocht hebben.

Alle coronatesten

nl_NLNL